Over mezelf

 

 

 

 

 

 

 

Ellen de Wit - Crüts,                                 Kinderverpleegkundige - Lactatiekundige IBCLC

 

 

 

 

 

Ik heb jarenlang gewerkt als kinderverpleegkundige en heb me gespecialiseerd op het gebied van de lactatiekunde. Ik ben momenteel als lactatiekundige werkzaam in ziekenhuis en thuispraktijk. Ik zet me in, om samen met artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en  kraamverzorgenden, de borstvoeding zo goed mogelijk te laten slagen.

 

Vanaf 2009 ben ik, samen met Manon Liebe, in de regio Best - Oirschot werkzaam geweest in de maatschap Borstvoedingswens en heb in deze periode goede contacten opgebouwd met de disciplines in de zorg rondom het kraambed. In verband met de verhuizing van Manon, run ik vanaf juli 2017 Borstvoedingswens in mijn eentje, maar kan altijd nog een beroep blijven doen op Manon.

 

 

Ik ben als gastspreekster verbonden aan de KHLim (www.khlim.be) in Hasselt (België) en geef bijscholingen aan eerste- en tweedelijns professionals.

 

 

IBCLC staat voor International Board Certified Lactation Consultant. Alleen lactatiekundigen die zijn gecertificeerd door de International Board of Lactation Consultant Examiners (IBLCE) mogen zich IBCLC noemen. De lactatiekundige IBCLC is verplicht zich bij te scholen en moet zich iedere vijf jaar laten recertificeren. Dit kan binnen vijf jaar na het examen op basis van voldoende bijscholingspunten. Na iedere tien jaar moet het examen opnieuw worden afgelegd.

 

 

Ik ben lid van de NVL. Dit staat voor de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen. Het is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC, oftewel borstvoedingsspecialisten. De vereniging maakt zich sterk voor het vak van lactatiekundige en de leden. De NVL is verder gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars.